Tam Gün
  • Bu etkinlik geçti.

İLAHİYAT FAKÜLTELERİNİN VE İMAM HATİP OKULLARININ KURUCUSU

M. ŞEMSEDDİN GÜNALTAY SEMPOZYUMU

Cumhuriyet döneminin aydınlarından 1883 yılında Erzincan, Kemaliye’de doğan Ordinaryüs Profesör M. Şemsettin Günaltay, İstanbul Üniversitesinde senelerce öğretim üyesi sıfatıyla çalışarak binlerce talebe yetiştiren, bütün tarihçilerin doğrudan doğruya veya neşriyatı vasıtasıyla hocası olan bu faziletli akademisyendir.

19 Ekim 1961 tarihinde İstanbul’da hayata gözlerini kapayan Şemsettin GÜNALTAY, yayın ve ülke irfanına hizmet etmiş sosyal kültürel açıdan seksen yıllık ömrünü son nefesine kadar memleket meselelerine adamıştır. Onun İlahiyat fakülteleri ve imam hatip okullarının açılması başta olmak üzere Türk din eğitimi ve sosyo-kültürel hayatına yaptığı katkıları değerlendirmek ve yaptığı hizmetlerin önemi ve yarım asırlık tarihimizdeki yerinin daha iyi anlaşılır kılmak üzere gelecek nesiller için birer ders mahiyetini taşıyacaktır.

MUHTEMEL KONU BAŞLIKLARI

• Cumhuriyet Aydını Olarak M. Şemsettin GÜNALTAY

• Bir Din Âlimi Olarak M. Şemsettin GÜNALTAY

• Bir Düşünür Olarak M. Şemsettin GÜNALTAY

SEMPOZYUM TAKVİMİ:

Bildiri Özetlerinin Son Gönderilme Tarihi: 30 NİSAN 2015

Kabul Edilen Bildirilerin Geri Bildirimi: 15 HAZİRAN 2015

Bildiri Metinlerinin Son Teslim Tarihi: 1 EYLÜL 2015 Sempozyum Tarihi: 16-18 EKİM 2015 (Cuma- Pazar)

Yeri: Yalnızbağ Kampüsü Eğitim Fakültesi Konferans Salonu

Şemsettinsempozyum

SEMPOZYUMA KATILIM ESASLARI:

• Bildiriler bilimsel, özgün, daha önce sunulmamış ve yayınlanmamış olmalıdır.

• Bildiri özetleri konuyu açıklar mahiyette olmalı ve 250 kelimeyi geçmemelidir.

• Yazar ad ve soyadı, unvanı, kurumu, e-posta adresi ve telefon numarası belirtilmelidir.

• Microsoft Word formatında olarak semsettingunaltaysempozyumu@gmail.com adresine gönderilmelidir.

• Başvuru tarihinden sonra gönderilen bildiri özetleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Bildiriler en fazla 15 sayfa olmalıdır.

• Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto, I satır aralığında ve soldan 4, sağdan 2, alt ve üstten 3 cm. boşluk bırakılarak yazılmalıdır.

• Dipnotlar sayfa altında verilmeli, metin içinde atıf yapılmamalıdır.

• Bildiriler de Microsoft Word formatında olarak aynı e-posta adresine gönderilmelidir.

• Bildiri metinleri kitap olarak basılacaktır. Belirtilen tarihte gönderilmeyen bildiri metinleri kitaba alınmayacaktır.

• Bildiri sahiplerinin Yolluk ücretleri ve konaklama giderleri karşılanacaktır.

SEMPOZYUM DÜZENLEME KURULU

Prof. Dr. İlyas Çapoğlu( Rektör Onursal Başkan)

Prof. Dr. Mustafa ALICI (Erzincan Ünv. İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Başkan)

Prof. Dr. Süleyman TÜLÜCÜ